субота, 25. април 2015.

Gotovo cele godine, na pijaci ćete pronaći, skoro pa svaku vrstu povrća. Povrće koje se sada nudi na pijaci je uglavnom sezonsko, mladi luk, kupus, zelena salata, raštan, sremuš, zelje, rotkvice, mladi krompirići, tikvice...Svo povrće koje sam prethodno pomenula, najzdravije je i najjeftinije upravo sada, kao i u naredna dva meseca.
Kako je došlo toplije vreme, smanjuje se potreba za teškom, zimskom, hranom. Sada ćemo našu ishranu obogatiti svežim, sezonskim voćem i povrćem, ono je u ishrani prirodni izvor vitamina, minerala i energije. Treba ga konzumirati u što većoj meri i tako doprineti našem zdravlju.
Iz mog ugla gledano, najzdravije je hraniti se svežim, sezonskim voćem i povrćem, bilo da je reč o zdravlju ili finansijama, biram sezonsko... u korak sa prirodom.
Dođete li na pijacu, uverićete se u kvalitet robe koja se plasira. Možda ćete s vremenom steći i svog prodavca u koga ćete imati potpuno poverenje i uvek biti zadovoljni kvalitetom i cenom njegove robe. Osim povrća koje se donosi svakodnevno na pijacu, potpuno sveže, imate u ponudi i sadnice raznih biljki i voćkica.















s









Нема коментара:

Постави коментар